Websites bouwen en hosten bij CoDesk

door | 7 maart 2021

Alles wat je op internet ziet of gebruikt draait ergens op een server. De ‘cloud’ is ook niet meer dan ‘somebody elses computer’. CoDesk levert zulke computers, maar voor websites deden we tot een paar jaar terug niet veel. Het was niet onze focus, het leverde de klant weinig tot niets aan extra gemak op en het was zeker niet goedkoper dan elders.

Er waren wel wat klanten met ‘webfacing’ portalen voor bijvoorbeeld urenregistratie, CRM e.d. Maar we hadden bijna geen ‘echte’ websites draaien. Althans, niet als aparte dienst.

Website hosting door CoDesk

Concrete vragen, complexere eisen

Ondertussen hosten we vele sites voor onze klanten. Waarom? Nou bijvoorbeeld omdat er een specifieke integratie is tussen wat er op de website te zien is en wat er bij de klant intern gebeurt. Denk aan prijslijsten, gebruiksaanwijzingen en digitale dossiers. En daar heeft een standaard webhosting dienst geen antwoord op.

Maar ook omdat steeds meer klanten ontzorging willen: alles op één factuur of omdat ze zelf geen idee hebben waar ze moeten beginnen als er een nieuwe website moet komen. Wie kan er goed een ontwerp maken? Hoe regel je back-ups en beveiliging? Wie beantwoordt die lastige vragen van de auditor? De vragen en eisen worden complexer, dus ook daar past de dienstverlening van standaard webhosting bedrijven niet meer.

Website bouwen en hosten

Hosten en bouwen zijn 2 verschillende dingen

Bij CoDesk zijn we goed in de techniek achter het platform. Dus wat je allemaal moet regelen om een website te hosten.

Bouwen van een website is echter wat anders. Dat gaat veel meer over wat er op moeten komen te staan, hoe het er uit moet zien en wat je wil vertellen.
Daar zijn wij dan minder goed in. Daarom hebben we voor dat gedeelte samenwerking met mensen die daar wél goed in zijn. Die weten dan weer minder van bijvoorbeeld DNS, SSL en proxyservers. Gezamenlijk bieden we dus een perfect aanbod.

The whole package

Geheel volgens CoDesk normen bieden we onze klanten een complete dienst. Dus mét SSL-encryptie, DNS-beheer, monitoring, back-up, security en mét partijen die we kunnen aanraden voor de content.   Probeer zo’n compleet pakket maar eens ergens anders te vinden.

All Inclusive = CoDesk Style

Er is altijd meer te vertellen dan wat er op deze pagina past en er zijn vast nog vragen van jouw kant.  Bij een kop koffie is dat snel besproken.

Dus aarzel niet en boek een kopje koffie. Kost je hoogstens een beetje van je tijd en je zit nergens aan vast.

Meest recente artikelen

Stemmetjes in je hoofd – ICT-irritatie #3

Weer die stemmetjes in je hoofd Alsof je je irritante collega weer hoort met die dingen die nog moeten, waar je echt geen zin in hebt. Waarvan je maar zegt dat ze (nu) niet belangrijk zijn, ook al weet je dat dat niet waar is …! Het is stiekem wel belangrijk. Maar het...

SPAM – ICT-irritatie #2

Weg met die troep SPAM is er in vele vormen. Bijvoorbeeld die met schreeuwende onderwerpen dat je een flink bedrag hebt gewonnen, met cyrillisch schrift of waarschuwingen dat je creditcard verloopt met een vage link er in. Dit worden wel phishing en/of malware mails...

Nieuwe werkplek inrichten – ICT-Irritatie #1

Waarom duurt dat zo lang? Herken je dat? Een nieuwe medewerker komt over 30 minuten binnen en je moet nog haar nieuwe werkplek inrichten.  Dan maar even improviseren op de eerste dag. Je moet die nieuwe collega toch eerst met het team kennis laten maken, er moeten nog...

Werken in de cloud = toch meer beheer dan verwacht

De aanname Een Windows computer met daarop Microsoft Office is voor meer dan 80% van de bedrijven de dagelijkse standaard. Binnen Office en dan met name Office365 zie je steeds meer de integratie met de cloudservices van Microsoft. De opslag van je documenten in...