Terug naar CoDesk homepage
Link naar het CoDesk webmail portaal
Link naar het CoDesk CoDrive portaal
Link naar het CoDesktop  WebAccess portaal
Link naar het CoDesk SSPR portaal
Voor alle vragen over modern workplaces, remote werken, veilig thuiswerken en cloud

SSL as a Service

door | 7 maart 2021

SSL is een techniek om digitaal verkeer tussen 2 partijen te versleutelen. Het meest bekende voorbeeld is het groene slotje in je browser. Of de rode waarschuwing als SSL niet of niet correct is geregeld:

SSL error voorbeeld

SSL certificaten worden op steeds meer plekken gebruikt en zitten nu eigenlijk op alle plekken waar data wordt uitgewisseld of waar de authenticiteit van documenten gecontroleerd moet kunnen worden.

SSL is lastige materie

Het idee van SSL is een beetje te vergelijken met sloten met het politiekeurmerk. Jij koopt een gecertificeerd slot en iedereen kan opzoeken of je inderdaad een goed slot hebt. Kijk maar op: https://productenlijst.politiekeurmerk.nl/

SSL is al een gecertificeerd slot

SSL is combinatie van meerdere sloten en sleutels.  Die sleutels kennen een hiërarchie  (volgorde) die moet kloppen. En ze hebben ook een verlooptermijn. Dan moeten er nieuwe sleutels én sloten geïnstalleerd worden. En het soorten sloten wordt ook wel eens veranderd. Dat vraagt aanpassingen. Ofwel: een best bewerkelijk proces. En dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende soorten certificaten!

Check & Double Check

Naast het correct aanvragen en configureren van certificaten moet je ook nog controleren dat de randvoorwaarden voor correcte werking van het certificaat kloppen.
In gewoon Nederlands: als je voordeur hebt voorzien van een super modern slot dan moet je ook het klapraampje van het raam ernaast dichtgelast hebben.
En dat moet je doorlopend controleren, want inbrekers bedenken steeds weer iets nieuws. Die controle op ‘reputatie’ doen wij bijvoorbeeld geautomatiseerd.

Standaard SSL checks door CoDesk

SSL als managed service

De vragen om ondersteuning nemen toe. Om klanten beter te kunnen helpen hebben we “SSL as as service” ontwikkeld. Daarmee regelen wij de SSL versleuteling voor toepassingen die voor onze klanten draaien.

 SSL als een managed service doen we volgens de vaste CoDesk aanpak: tegen een vaste prijs per maand en zonder set-upkosten . Aanschaf van een ‘eigen’ certificaat wordt natuurlijk wel doorberekend.

Vragen over SSL?

Neem contact met ons op!
Bel 088-1881999 of mail sales@codesk.nl