Terug naar CoDesk homepage
Link naar het CoDesk webmail portaal
Link naar het CoDesk CoDrive portaal
Link naar het CoDesktop  WebAccess portaal
Link naar het CoDesk SSPR portaal
Voor alle vragen over modern workplaces, remote werken, veilig thuiswerken en cloud

Online Office in Codrive

door | 24 augustus 2021

Online Office via CoDesk

 

Eenvoudig online Office toepassingen gebruiken

Voor klanten die medewerkers hebben die wél online documenten moeten kunnen bewerken, maar waar het toekennen van een complete online werkplek te veel is, hebben we nu een online Office functie beschikbaar. Daarmee is het lezen / bewerken van standaard Office documenten (.docx, .pptx, .xlsx) mogelijk. Ook .odt, .pdf, .csv en .txt  bestanden worden ondersteund.

Light versie van de online werkplek, mét app

Dit is vooral handig voor die medewerkers die eigenlijk genoeg hebben aan een mailbox, maar af en toe toch een document moeten inzien of bewerken. Denk aan de buitendienstmedewerker die alleen verkoopdocumentatie nodig heeft of waar meerdere collega’s alleen een planningsoverzicht moeten delen.
Deze mensen hebben i.c.m. met onze webmaildiensten zo een werkplek die in elke browser draait. En aangezien er voor zowel de e-mail en de online Office-omgeving ook een app is, draait dit ook op een smartphone of tablet.

Dezelfde data voor alle medewerkers

De online Office functie is beschikbaar binnen onze CoDrive-omgeving. Alle in CoDrive beschikbare data is dezelfde data die medewerkers met een volledige Desktop gebruiken. Alle bewerkingen zijn dan ook realtime zichtbaar voor iedereen en er is tot op folder- en bestandsniveau in te stellen wie wat binnen welke omgeving mag zien. Niks moeilijk doen dus met up- of downloaden en synchroniseren.

Ook om data te delen met relaties

Natuurlijk kan je deze functie ook gebruiken voor het delen van documenten met relaties. Sterker nog, we hebben er een standaard opzet voor gemaakt die gelijk een postbus en online dossier klaar zet. Met direct een apart account voor externe relaties om in te loggen. Dat scheelt veel e-mailverkeer, voorkomt zorgen over de AVG en verzoeken om gegevens aan te leveren zijn dan ook verleden tijd.

Over die oplossing lees je hier meer.

Er is altijd meer te vertellen dan wat er op deze pagina past en er zijn vast nog vragen van jouw kant.  Bij een kop koffie is dat snel besproken.
Via onderstaande knop regel je snel een kop koffie. Geheel vrijblijvend. Maar dat spreekt wat ons betreft voor zich.

Meest recente artikelen

Werken in de cloud = toch meer beheer dan verwacht

De aanname Een Windows computer met daarop Microsoft Office is voor meer dan 80% van de bedrijven de dagelijkse standaard. Binnen Office en dan met name Office365 zie je steeds meer de integratie met de cloudservices van Microsoft. De opslag van je documenten in...

Werkplekbeheer: the proof of the pudding is in the eating

CoDesk is sinds deze maand een multinational met een vestiging op Curaçao. Ja, echt waar, en wel hierom. Terug naar het stenen tijdperk Collega Raymond emigreerde in juni van dit jaar naar dat prachtige eiland in de Antillen en een baan daar was snel gevonden. Helaas...

Postbus: online dossier en bestanden delen

  Het gemak van online bestanden delen Er wordt veel gevraagd naar een gemakkelijke manier om bestanden met relaties te delen. In veel gevallen komt die vraag weer voort uit hindernissen bij het delen van grote bestanden. Dat is vaak lastig via e-mail. En met de AVG...

Als wolken aan de lucht

Cloud is voortdurend in ontwikkeling De cloud begon, net als het internet, heel klein. In 2006 begon de term ‘cloud’ populair te worden doordat Google en Amazon de term cloud computing actief gingen gebruiken rondom hun toepassingen, ook al was niet voor iedereen...