Online Office in Codrive

door | 24 augustus 2021

Online Office via CoDesk

 

Eenvoudig online Office toepassingen gebruiken

Voor klanten die medewerkers hebben die wél online documenten moeten kunnen bewerken, maar waar het toekennen van een complete online werkplek te veel is, hebben we nu een online Office functie beschikbaar. Daarmee is het lezen / bewerken van standaard Office documenten (.docx, .pptx, .xlsx) mogelijk. Ook .odt, .pdf, .csv en .txt  bestanden worden ondersteund.

Light versie van de online werkplek, mét app

Dit is vooral handig voor die medewerkers die eigenlijk genoeg hebben aan een mailbox, maar af en toe toch een document moeten inzien of bewerken. Denk aan de buitendienstmedewerker die alleen verkoopdocumentatie nodig heeft of waar meerdere collega’s alleen een planningsoverzicht moeten delen.
Deze mensen hebben i.c.m. met onze webmaildiensten zo een werkplek die in elke browser draait. En aangezien er voor zowel de e-mail en de online Office-omgeving ook een app is, draait dit ook op een smartphone of tablet.

Dezelfde data voor alle medewerkers

De online Office functie is beschikbaar binnen onze CoDrive-omgeving. Alle in CoDrive beschikbare data is dezelfde data die medewerkers met een volledige Desktop gebruiken. Alle bewerkingen zijn dan ook realtime zichtbaar voor iedereen en er is tot op folder- en bestandsniveau in te stellen wie wat binnen welke omgeving mag zien. Niks moeilijk doen dus met up- of downloaden en synchroniseren.

Ook om data te delen met relaties

Natuurlijk kan je deze functie ook gebruiken voor het delen van documenten met relaties. Sterker nog, we hebben er een standaard opzet voor gemaakt die gelijk een postbus en online dossier klaar zet. Met direct een apart account voor externe relaties om in te loggen. Dat scheelt veel e-mailverkeer, voorkomt zorgen over de AVG en verzoeken om gegevens aan te leveren zijn dan ook verleden tijd.

Over die oplossing lees je hier meer.

Er is altijd meer te vertellen dan wat er op deze pagina past en er zijn vast nog vragen van jouw kant.  Bij een kop koffie is dat snel besproken.

Dus aarzel niet en boek een kopje koffie. Kost je hoogstens een beetje van je tijd en je zit nergens aan vast.

Meest recente artikelen

Stemmetjes in je hoofd – ICT-irritatie #3

Weer die stemmetjes in je hoofd Alsof je je irritante collega weer hoort met die dingen die nog moeten, waar je echt geen zin in hebt. Waarvan je maar zegt dat ze (nu) niet belangrijk zijn, ook al weet je dat dat niet waar is …! Het is stiekem wel belangrijk. Maar het...

SPAM – ICT-irritatie #2

Weg met die troep SPAM is er in vele vormen. Bijvoorbeeld die met schreeuwende onderwerpen dat je een flink bedrag hebt gewonnen, met cyrillisch schrift of waarschuwingen dat je creditcard verloopt met een vage link er in. Dit worden wel phishing en/of malware mails...

Nieuwe werkplek inrichten – ICT-Irritatie #1

Waarom duurt dat zo lang? Herken je dat? Een nieuwe medewerker komt over 30 minuten binnen en je moet nog haar nieuwe werkplek inrichten.  Dan maar even improviseren op de eerste dag. Je moet die nieuwe collega toch eerst met het team kennis laten maken, er moeten nog...

Werken in de cloud = toch meer beheer dan verwacht

De aanname Een Windows computer met daarop Microsoft Office is voor meer dan 80% van de bedrijven de dagelijkse standaard. Binnen Office en dan met name Office365 zie je steeds meer de integratie met de cloudservices van Microsoft. De opslag van je documenten in...