Werkplekbeheer

Iedereen een passende werkplek

Werkplekbeheer: iedere medewerker een persoonlijke werkomgeving

Geen medewerker is hetzelfde, dus ook de werkplek moet passen bij de functie en persoon. Of krijgt iedereen bij jou alleen zwarte koffie, zonder melk of suiker?

CoDesk biedt een breed pallet aan werkplekoplossingen die geheel naar smaak van de medewerker, flexibel en aansluitend op elkaar zijn in te richten. Terwijl je werkplekbeheer eenvoudig en overzichtelijk blijft.

 

Waar loop jij het hardst tegenaan met je huidige IT-omgeving?

Cross platform CoDesk

1 platform, 1 opzet, maar wél alle opties

CoDesk bouwt voor elke organisatie een omgeving die direct rekening houdt met alle mogelijke wensen. Dat maakt het werkplekbeheer eenvoudig, kostenefficiënt en flexibel.

Of je nou 5, 10, 100 of meer dan 500 werkplekken hebt, het staat allemaal al voor je klaar. Dus ‘corporate ‘ opties voor iedereen!

Online werkplek

De online werkplek is een ‘remote desktop’ die binnen 30 seconden beschikbaar is op elk gewenst apparaat.

CoDesk werkt met Windows, Linux, OSx, iOS en Android

Werken in een vertrouwde Windows-omgeving met alle gewenste toepassingen en instellingen. Zeer veilig en er is geen installatie nodig.

Zeer geschikt voor ‘heavy’ users die alles direct bij elkaar moeten hebben en gespecialiseerde applicaties gebruiken.

Lokale werkplek

Een lokale werkplek is een door CoDesk beheerde Windows installatie, met alle gewenste applicaties en instellingen.  Op basis van eigen hardware, dus je zit nergens aan vast.

Alles wordt op afstand door CoDesk geregeld en beheerd en er is (indien gewenst) een directe link met de centrale omgeving waar alle (andere) medewerkers samenwerken.

Deze optie is met name geschikt voor medewerkers die offline moeten kunnen werken en/of zware applicaties draaien. Denk aan 3D-rendering (CAD) of multimedia.

Webportaal

Voor werknemers die voldoende hebben aan online toepassingen (bijvoorbeeld e-mail en agenda) en maar gedeeltelijk toegang hebben tot centraal opgeslagen data.

Via een webportaal krijgen medewerkers gepersonaliseerde toegang tot applicaties, bedrijfsinformatie en nieuws.

Ook hier is er weer een link met de centrale werkomgeving waar alles per organisatie samenkomt.

Perfecte aanvulling: CoDrive

Met CoDrive geef je medewerkers of relaties snel toegang tot (delen van) centraal opgeslagen data via het web, app op smartphone / tablet of als synchronisatie met een lokale PC of Mac. Daarmee heb je niet alleen je werkplekbeheer geregeld, maar ook de opslag en bereikbaarheid van je data. 

Bewerken van documenten kan ook, want we hebben CoDrive voorzien van online Office functionaliteit.

Nog een combi: de CoPi Terminal

Voor medewerkers die werken met de online werkplek of het werkportaal is deze oplossing ideaal als alternatief voor een Thin Client.
Zeker op plekken waar er vooral geen data op een werkstation mag achterblijven (zoals in de zorg).

Heel veel keuze: mix-and-match

Kies per medewerker wat het beste past. Wij geven sowieso deze duidelijk garanties:

Garanties

  • jouw omgeving wordt volgens de meest professionele standaarden ingericht, zonder set-upkosten
  • de back-up is standaard geregeld (dat is nogal eens NIET het geval bij cloudapplicaties)
  • je kunt bestaande apparatuur zonder aanpassingen blijven gebruiken
  • wij helpen je data bij elkaar te houden, ook met losse cloudapplicaties bij meerdere aanbieders
  • support is inbegrepen
  • aantoonbaar goed door certificering

Help me kiezen

De keuze is reuze… maar welke optie moet je dan hebben?
Dat hangt er erg van af van hoe je ernaar kijkt. Er zijn meerdere invalshoeken mogelijk. Hieronder worden ze voor je vergeleken.

Helaas, onze tabel met alle vergelijkingen is niet te bekijken op een smartphone. Schakel waar mogelijk over op “desktop site” modus of gebruik een ‘old school’ computer als je toch alle invalshoeken zoals kosten, beveiliging en toepassing wil zien.

Medewerker Online werkplek Lokale werkplek Webportaal CoDrive
Beheerder (1) X
Kenniswerker (2) X X
Ambulant medewerker (3) X X X
Externe partij (4) X

Ad 1. Beheerders zijn de personen binnen de organisatie die de touwtjes op ICT-gebied in handen hebben (zonder zelf directe ICT-kennis te hoeven hebben)

Ad 2. Kenniswerkers zijn medewerkers die vooral achter een scherm zitten en daar veel gebruik van Office-toepassingen in combinatie met de eigen applicaties van de organisatie.

Ad 3. Ambulant medewerkers zijn mensen die zich bijvoorbeeld bezig houden met Sales en consultancy of een buitendienst functie hebben. Ze moeten met enige regelmaat bij e-mail, agenda en bedrijfsdata kunnen, maar doen dat zeker niet fulltime.

Ad 4. Voorbeelden van externe partijen zijn ketenpartners waar data mee gedeeld moet worden, of klanten die bij hun dossier bij willen.

Toepassing Online werkplek Lokale werkplek Webportaal CoDrive
Office toepassingen X
X
online Office online Office
Legacy* applicaties X
Online applicaties X X X
Multimedia X X
3D-rendering / CAD X
Data delen X X X X

* Legacy applicaties zijn traditionele (client-server) applicaties die geïnstalleerd moeten worden.

Gevoeligheid Online werkplek Lokale werkplek Webportaal CoDrive
Algemene data X X X X
Zakelijke data X X X X
Persoonsgegevens X* X* X*
Bijzondere persoonsgegevens X*

* Advies: kies voor extra beveiliging zoals IP-whitelisting of MFA (Multi Factor Authentication)

Garantie uptime
Online werkplek Lokale werkplek Webportaal CoDrive
≤99% X
>99% ≤ 99,5% X*
>99,5% ≤ 99,7% X
>99,7% ≤ 99,9%
>99,9% X X

* Met extra ‘hardening’ en zonder administrator-rechten voor de gebruiker

Kosten (relatief)
Online werkplek Lokale werkplek Webportaal CoDrive
Laag en zeer voorspelbaar X X
Gemiddeld en voorspelbaar X
Hoog* en minder voorspelbaar X

* Afhankelijk van standaardisatie, de vrijheid van medewerkers en het aantal toepassingen.

Waar loop jij tegenaan met je IT-omgeving?

Vul dit formulier in en we kijken hoe we je kunnen helpen met het vinden van een betere oplossing.
Wil je liever niet gebeld worden, laat dat veld dan leeg (zo simpel kan het zijn). Een mailadres is dan wel weer handig om je informatie toe te kunnen sturen.

Te duur?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je IT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand.

En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Niet flexibel?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Verouderde IT

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen. Geen catch!

Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!