Werkplek inrichten op afstand

door | 12 oktober 2021

The proof of the pudding

CoDesk is sinds deze maand een multinational met een vestiging op Curaçao. Ja, echt waar. Ook vanaf Curaçao  kunnen wij je werkplek inrichten. Met de welbekende druk op de knop. 

Terug naar het stenen tijdperk

Collega Raymond emigreerde in juni 2021 naar dat prachtige eiland in de Antillen en een baan daar was snel gevonden. Helaas betekende dat afscheid nemen van CoDesk en voor CoDesk afscheid nemen van Raymond.

Eenmaal daar aan de slag kon Raymond zijn draai niet vinden bij zijn nieuwe werkgever. Dat is ook een IT-bedrijf, maar alles wat bij CoDesk 1 klik kost zoals een werkplek inrichten, kostte daar 2 uur werk. Per klant hadden ze een compleet andere oplossing, dus je zoekt je rot. Voor leuk ontwikkelwerk blijft er dan geen tijd over.
Nogal prehistorisch en eigenlijk vonden ze dat daar ook wel prima, de uurtjes worden toch wel betaald door de klanten.

De frustratie liep zo hoog op dat Raymond zijn proeftijd niet afgemaakt heeft. Dan maar voor zichzelf beginnen…

Windows NT

7860 km en 6 uur tijdsverschil

Bij CoDesk misten we Raymond met zijn inzet en vrolijkheid. Ook veel klanten vonden zijn vertrek erg balen. Dus toen we hoorden dat hij voor zichzelf ging beginnen, begon het toch te kriebelen. Is er niet iets te regelen?? Er is een natuurlijk tijdsverschil van 6 uur en hij zit 7860 km verderop… hoe giet je dat in het vat?

Flexibiliteit wint

Eigenlijk was de beslissing snel genomen. Raymond werkt weer voor CoDesk en zorgt door het tijdverschil voor mogelijkheden voor extra openingstijden van de servicedesk. Daarbij pakt hij veel updates op, want die moet je toch na (Nederlandse) werktijd uitvoeren. Verder pakt hij zaken op met klanten die iets meer voorbereiding of aandacht nodig hebben. En dan blijft er nog de tijd om leuk ontwikkelwerk te doen.
Zonder reistijd werken scheelt natuurlijk ook al een jas. Maar die had je op Curaçao toch al niet nodig.

Werkplek inrichten op afstand?

Maar hoe hebben we dat dan gedaan met zijn werkplek inrichten? Nou… niet eigenlijk.

Raymond gebruikt zijn eigen notebook, waar echt niks op hoeft te worden geïnstalleerd. Alles wat hij nodig heeft zit achter één keer inloggen, in een werkomgeving waar alle toeters en bellen al klaar staan! Met andere woorden: het werkplek inrichten was al gedaan. Hij hoefde er alleen maar verbinding mee te maken. 

Voor telefonie gebruikte hij Groundwire als softphone in afwachting van de levering van zijn zelf bestelde Yealink-toestel. En toen die gelleverd werd, was het aansluiten op internet, 5 minuten wachten en alles staat klaar.

Samenwerken en meekijken met elkaar zit standaard in onze oplossing ingebakken en voor face-to-face werkoverleg gebruiken we Jitsi.

Werkplek Raymond op Curacao

Het recept van de pudding

Waarom kunnen wij wel zo snel een werkplek inrichten en hoor je elders vaak dat een werkplek regelen soms wel weken kan duren? Dat zit echt in de manier van denken én doen, samen met héél veel ervaring met automatisering van logistieke processen.
Bij alles moet je proberen jezelf en randvoorwaarden overbodig te maken. Dat is de toch het recept om “intelligent lui” te zijn.

The pudding is fine

Conclusie: de pudding is geproefd en smaakt top. Alleen de koffie… die moet Raymond even zelf zetten daar.

Wil jij nou zelf ook zo snel voor je medewerkers een werkplek inrichten bel ons dan! Dikke kans dat je Raymond zelf kan vragen hoe het werken zo bevalt.

Wat kunnen we voor jou doen?

Haast? Bel 088 1881999

Twijfel? Ook geen probleem

Wat als je nog met veel vragen zit?
Of heb je liever gewoon eerst antwoord op je IT-vragen zonder 'sales'?

Ben Lamers

Plan dan een gesprek met Ben, onze CTO
Kost je niks, maar levert zeker nuttige
inzichten op.

Onze oplossingen op een rij

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Staat de gewenste oplossing er niet bij?

Neem contact met ons op via sales@codesk.nl of via telefoonnummer 088 - 188 1999
We kijken graag hoe we jouw wens kunnen invullen.

Te hoge kosten?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je ICT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand. En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

Wij doen het anders

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties. We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Is jouw ICT niet flexibel (genoeg)?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Is jouw ICT verouderd?

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Niet up-to-date = risico

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen.

Gratis upgraden

Geen catch! Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Is jouw werkplek wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Jouw zorgen de deur uit

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag over ICT?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!