Klantcase: Koevoets Advocaten

Tekst: Pauline Huijzer
Geïnterviewde: mr Robert Koevoets

Koevoets Advocaten werd opgericht in 2000 en is gevestigd in Rotterdam. Het kantoor verleent haar specialistische juridische diensten aan bedrijven en particulieren. Op dit moment werken er 9 mensen bij Koevoets Advocaten. De laatste jaren vinden veel Chinese internationaal georiënteerde organisaties hun weg naar Koevoets voor ondersteuning wanneer zij zich in Nederland willen vestigen. Een gesprek met Mr Robert Koevoets, oprichter van Koevoets Advocaten over de samenwerking met CoDesk.

China Desk

Robert Koevoets: “We zijn erg trots op onze China Desk. Rotterdam is een aantrekkelijke regio, uiteraard mede door de Rotterdamse haven. Nederland is voor bedrijven uit Azië sowieso een geliefd vestigingsland. De faciliteiten in Nederland zijn goed, we hebben een hoog niveau dienstverlening, een open cultuur, zijn een politiek stabiel land met bovendien een goede infrastructuur.”

‘Voor we de overstap maakten naar CoDesk hadden we een eigen server, met alle zorgen van dien.’

Robert Koe

Robert Koevoets, Oprichter Koevoets Advocaten

Zorgen over ICT in eigen beheer

Robert Koevoets is een oude bekende van Sven van der Waal van Dijk (een van de oprichters van CoDesk, red.). Samen doorliepen zij de middelbare school en beide volgden een studie aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Toen Koevoets op LinkedIn zag met welke activiteiten Sven zich met CoDesk bezighoudt, zocht hij contact. “Met de groei van de organisatie werd ICT ook een thema voor ons. Voor we de overstap maakten naar CoDesk hadden we een eigen server, met alle zorgen van dien. Een server heeft onderhoud nodig, het systeem liep wel eens vast, licenties moesten worden bijgehouden, enzovoorts.”

Koevoets vervolgt: “Ik zag de kosten oplopen en ook de zorgen over het eigen beheer van onze ICT. Op dat gebied ben ik toch een leek. Dus ben ik met CoDesk gaan praten over de mogelijkheden van een nieuwe manier van werken met hun oplossingen. Ik was vrij snel enthousiast over de Online Desktop van CoDesk. Voor ons is dit echt een uitkomst. We gebruiken binnen ons kantoor voornamelijk de Office Suite. En alle dossiers slaan we tegenwoordig in de Cloud op.”

Digitaliseren lang proces

“De advocatuur is een vrij traditionele beroepsgroep”, aldus Koevoets. “We doen nog veel op papier en gebruiken hier zelfs nog de fax. Het digitaliseren gaat heel langzaam. Dat heeft ook te maken met het feit dat de partijen waar wij dagelijks mee te maken hebben (onder meer het Openbaar Ministerie, de IND en de Rechtbank, red.) nog veel op papier doen. Als ik zelf echt iets wil lezen doe ik dat ook nog op papier. Al worden al onze dossiers tegenwoordig digitaal opgeslagen, toch ontkom je niet aan het printen van de stukken om je voor te bereiden. Maar het is wel fijn dat je een veilige plek hebt om een en ander te bewaren. Voor ons verbeterde ook de toegankelijkheid van de dossiers enorm. Niet meer op je knieën voor een dossierkast, maar het ordenen van, zoeken naar en binnen dossiers gaat nu razendsnel.”

‘We betalen elke maand hetzelfde bedrag en daardoor weten we waar we aan toe zijn.’

Beheersing van en inzicht in kosten

“Met de keuze voor de Online Desktop staan we niet langer voor onplezierige verrassingen op kostengebied. We betalen elke maand hetzelfde bedrag en daardoor weten we waar we aan toe zijn. Toch was het vooral het gemak dat ertoe bijdroeg om met CoDesk te gaan samenwerken. Verlaat een medewerker ons kantoor, dan haalt CoDesk deze uit het abonnement, komt er iemand bij, dan is het zo geregeld om een en ander aan te zetten voor die persoon. Die duidelijkheid, daar hou ik van.”

Samenwerking met CoDesk

Over de samenwerking met CoDesk is Koevoets dan ook zeer tevreden. “Ik zie hen echt als partner op ICT gebied. Ze kennen ons bedrijf, zijn op de hoogte van onze manier van werken en onze behoeftes. Wanneer we vragen hebben dan hebben zij een goed bereikbare helpdesk en we krijgen altijd snel een antwoord. Het is fijn dat ze zelfs buiten kantoortijden bereikbaar zijn. Dan is het prettig dat het geen storingsdienst is, die naar je toekomt, maar zij kijken in hun eigen systeem wat er aan de hand is. Ook wanneer dat niets te maken heeft met de dienstverlening maar er bijvoorbeeld sprake is van een haperend internet. Het persoonlijk contact is heel fijn. De mensen van CoDesk zijn heel professioneel en zelfs na de groei die zij de afgelopen jaren doormaakten, blijft het contact informeel en persoonlijk. Ze kennen mijn organisatie en weten wie er werkt en wat we doen. We hoeven niet zoveel uit te leggen om geholpen te worden en dat werkt erg plezierig.”

Te hoge kosten?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je ICT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand. En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

Wij doen het anders

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties. We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Is jouw ICT niet flexibel (genoeg)?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Is jouw ICT verouderd?

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Niet up-to-date = risico

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen.

Gratis upgraden

Geen catch! Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Is jouw werkplek wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Jouw zorgen de deur uit

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag over ICT?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!