Maatwerk of standaard: Zij zijn groot en ik is klein! – ICT irritatie #4

door | 23 juni 2022

Groeipijn

Oei, ik groei (maar zij ook)

Het gaat goed. Je bedrijf groeit. Je realiseert je dat je IT mee moet groeien en je neemt een partij in de arm die dat kan. Ze doen tenslotte ook de kantoorautomatisering voor nog veel grotere partijen, dus zij kunnen het wel. Ze hebben al veel oplossingen standaard klaarliggen waardoor duur maatwerk niet nodig lijkt. 

Calimero

En dat gaat goed, met die nieuwe ICT-leverancier. Ze pakken het goed aan en voor veel dingen is al een standaard procedure. Dat geeft een professionele indruk. Al lijkt de flexibiliteit er meteen uit te gaan. Want die specifieke applicatie die je hebt, draait nou eenmaal niet op Azure en dat is waar alles op terecht komt. Zo werken ze nou eenmaal.

Kortom, als je niet in hun standaard past en een klein stukje maatwerk wilt, heb je een probleem. Want jij bent niet groot genoeg voor ze om aan de hand van jouw wensen te investeren in een oplossing. En dus is het simpel. Je volgt de standaard. Of je hebt niks. En dat voelt niet fijn. Die Calimero zei het zo gek nog niet met “Zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk, oh nee!”

No clue about DNS
Not in scope

Is er nog betaalbaar maatwerk?

Maatwerk kan natuurlijk. Ook bij die nieuwe partij. Maar betaalbaar is het eigenlijk niet. Alles wordt gelijk een ‘project’ en duurt lang.

Daar had je met je vorige partij nou juist geen gedoe mee. Die knoopte alles aan elkaar wat los en vast zat. Super handig. Alleen was het op een manier die niet zo robuust was. Niet altijd tenminste.

Best of both worlds

Dus wat we eigenlijk willen is de combi van:

    • Professionaliteit aan de hand van standaarden
    • Flexibiliteit van een kleine club
    • Betaalbare maatwerk oplossingen
Let me google that

Waar te beginnen?

Best of both worlds kan zeker, maar makkelijk is het niet te vinden. Het probleem zit vooral in de flexibiliteit en betaalbaar maatwerk. Want wanneer iets voor eenmalig gebruik gemaakt moet worden, dan is het nou eenmaal duur. Dat snappen alle ondernemers eigenlijk wel. Alleen al het uurtarief hakt erin en als het dan ook nog allemaal goed gedocumenteerd moet worden voor accountantscontroles en dergelijke, dan loopt het snel in de papieren. Letterlijk en figuurlijk.

Think Twice Code One

Van maatwerk naar standaard

Bij CoDesk is ons principe om van maatwerk een standaard te maken. Want een standaard kan je automatiseren en met onze ervaring is iets omwerken naar een ‘multi tenant’ aanpak niet meer zo moeilijk. 

Ieder specifiek verzoek dat een klant heeft, maken we zo generiek dat een mogelijke andere klant dit ook zo kan gaan gebruiken.

Omdat we dat al een tijdje doen, zijn er al heel wat specifieke maatwerk oplossingen tot standaard verheven. Kijk maar in de lijst met oplossingen die we al geïntegreerd hebben zoals CoPi, CoFoon en Control’em, onze selfservice opties en natuurlijk alle applicaties.

Heb jij dus specifieke wensen, dan houden we daar wel van. Want grote kans dat andere mensen dan ook met die vraag worstelen. Dan kunnen wij weer aan te knutsel om iets nieuws tot standaard te verheffen. We noemen dat Maatwerk as a Service.

Try us for free

Nieuwsgierig? Profiteer van de mogelijkheid om gratis uit te proberen. Dat betekent dat wij jouw opgeving opbouwen en je zonder verplichting kunt testen of alles goed werkt. Lees hier verder over de gratis PoC.

 

 

 

Vraag het aan CoDesk

Mail naar sales@codesk.nl

Of bel 088 - 188 1999

Ben Lamers

 Wil je liever nog niet met een sales in gesprek maar eerst antwoord op je IT-vragen? Dat kan! Plan dan een gesprek met Ben, onze CTO. Hij heeft alle IT-antwoorden. 

Onze oplossingen op een rij

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Staat de gewenste oplossing er niet bij?

Neem contact met ons op via sales@codesk.nl of via telefoonnummer 088 - 188 1999
We kijken graag hoe we jouw wens kunnen invullen.

Te hoge kosten?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je ICT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand. En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

Wij doen het anders

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties. We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Is jouw ICT niet flexibel (genoeg)?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Is jouw ICT verouderd?

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Niet up-to-date = risico

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen.

Gratis upgraden

Geen catch! Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Is jouw werkplek wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Jouw zorgen de deur uit

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag over ICT?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!