Kat in de zak – ICT irritatie #5

door | 8 december 2022

Een kat in de zak kopen

ICT en kantoorautomatisering: een kat in de zak

Wat dus echt irritant is met de ICT is dat het ‘gewoon’ moet werken, zo ingewikkeld niet zou moeten zijn, terwijl je leverancier meteen een contract voor meerdere jaren wil afsluiten en je zelf eigenlijk geen idee hebt wat je nu precies koopt. En dus ook niet weet of je waar voor je geld hebt of de spreekwoordelijke en veel te dure kat in de zak hebt gekocht.

Achteraf weet je het wel. Misschien vooral op gevoel zoals je nu wellicht deze blogpost leest omdat je op zoek bent naar houvast bij het kiezen van een ICT-leverancier.

Dan toch maar uitzitten…

Maar goed, eenmaal je keuze gemaakt en contract getekend ga je er met volle energie tegenaan. Hoe dan ook ben je met je contract voor de komende jaren gebonden. En dus maak je er het beste van en leg je je omgeving en zeker jezelf uit dat het zo erg niet is. Als je niet oppast ontwikkel je een soort Stockholm-syndroom ten aanzien van je ICT-provider waardoor je alles maar accepteert of vergoelijkt.

Vooral niet toegeven!
Eerst proberen, dan pas kopen

Hmmm… kan dat niet anders?

Ja natuurlijk kan het anders. En dat zou geen nieuws moeten zijn. Als je een auto uitzoekt kan en mag je ook proefrijden. Dus waarom niet bij de keuze voor je kantoorautomatisering? Werkplekken, data-opslag, beheer, etc. Probleem is alleen dat een auto heel tastbaar is en qua functie duidelijk omlijnd is. Al was het maar vanwege de wettelijke eisen aan een auto.

En het onderhoud is ook een vrij duidelijk verhaal. Voor standaard zaken als nieuwe remschijven en een onderhoudsbeurt kan je vooraf vragen wat het kost.

Als je zoekt naar een nieuwe inrichting van je ICT, dan wil je eigenlijk ook zoiets, toch? Maar ja, dat is toch even wat anders dan een auto blijkbaar.

Een kat een kat noemen

Wellicht valt het toch wel mee met die verschillen tussen auto’s en ICT-inrichting. Beide zijn immers middelen die een doel dienen. En alle bedrijven zijn in de basis voor 70% in opzet en structuur gelijk aan elkaar. Doe daar nog 20% bij voor vorm en uitstraling waar je ook duidelijk varianten in ziet, dan hou je nog 10% echte verschillen over.
En dan is het opeens net zo overzichtelijk als bij een auto. Die 70% zijn de basics zoals motor, remmen, stuurinrichting, uitlaat etc. Die 20% voor vorm en uistraling is een sportwagen, een SUV of een bestelwagen en die laatste 10% is dan het echte maatwerk: keuze kleur, spoilers, leuke velgen en dat soort dingen.

Wat het probleem is in ICT-land is dat elke klant als iets speciaals wordt gezien / gemaakt en dus alles steeds opnieuw wordt uitgevonden en ingericht (en da’s ook zeker niet erg als je op uurbasis werkt….).
Maar dat is dus onzin: een template voor een goed ingerichte server kan je oneindig vaak uitrollen en de eisen voor informatiebeveiliging zijn ook zo goed als overal hetzelfde. Waar we mee willen zeggen:  als je in vaste stappen en componenten denkt zoals een auto ook op een lopende band gebouwd wordt, dan heb je het eigenlijk altijd over hetzelfde.  

Purrrfect

Dus wat je zoekt is een combi van:

    • vaste bouwstenen / componenten
    • modulaire opzet
    • een ‘lopende band’ om snel en flexibel te produceren
    • de optie om nog hele specifieke details aan te brengen
    • aantoonbare standaarden om het eindproduct te toetsen

Dan kan je ICT aanbieden alsof je auto’s verkoopt. Met zo’n leuke configurator om snel een opzet door te rekenen.

Happy cat

Proberen zonder kater

Makkelijk is zo’n opzet niet te vinden. Het zelf maken is nog lastiger. Maar dat is wel wat we gedaan hebben in onze 10+ jaar van ons bestaan. En ook nog steeds elke dag aan verder bouwen, want de wereld verandert snel en het kan altijd nóg een stapje beter, sneller of meer gestandaardiseerd / gepersonaliseerd.

Nieuwsgierig? Profiteer van de mogelijkheid om gratis uit te proberen. Dat betekent dat wij jouw opgeving opbouwen en je zonder verplichting kunt testen of alles goed werkt. Lees hier verder over de gratis PoC.

 

 

 

Vraag het aan CoDesk

Mail naar sales@codesk.nl

Of bel 088 - 188 1999

Ben Lamers

 Wil je liever nog niet met een sales in gesprek maar eerst antwoord op je IT-vragen? Dat kan! Plan dan een gesprek met Ben, onze CTO. Hij heeft alle IT-antwoorden. 

Onze oplossingen op een rij

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Online werkplek

Online werkplek

Werkplekbeheer

Werkplek beheer

Azure beheer

Azure beheer

Microsoft 365

Microsoft 365

Servers

Servers

Applicatie hosting

Applicatiehosting

Terminals

Terminals

Cloud opslag

Data storage

Telefonie

Telefonie

Online back-up

Online storage

Webhosting

Webhosting

Consultancy

Consultancy

Support

Support

Selfservice

Selfservice

 

Staat de gewenste oplossing er niet bij?

Neem contact met ons op via sales@codesk.nl of via telefoonnummer 088 - 188 1999
We kijken graag hoe we jouw wens kunnen invullen.

Te hoge kosten?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je ICT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand. En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

Wij doen het anders

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties. We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Is jouw ICT niet flexibel (genoeg)?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Is jouw ICT verouderd?

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Niet up-to-date = risico

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen.

Gratis upgraden

Geen catch! Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Is jouw werkplek wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Jouw zorgen de deur uit

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag over ICT?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!