Bestanden opslaan in de Cloud

Ofwel: je bestanden ergens anders

Eenvoudige oplossingen

Google Drive, OneDrive, WeTransfer en Dropbox zijn de meest bekende voorbeelden. Maar bijvoorbeeld ook de apps op jouw telefoon maken gebruik van externe opslag in de ‘cloud’. Steeds meer applicaties zoals jouw boekhouding en CRM schuiven de opslag van data naar de cloud.

Logisch want opslag in de cloud kan veel voordelen bieden:

  • Beschikbaarheid: vanaf meerdere apparaten en locaties bij je gegevens kunnen 
  • Schaalbaarheid: handig wanneer je organisatie groeit of krimpt 
  • Gemak: onderhoud wordt voor je uitgevoerd   

Mind the Gap in the Cloud

Toch even opletten

Een aantal zaken moet je echter goed in de gaten houden. De hierboven genoemde punten hebben ook een keerzijde: 

  • Beschikbaarheid: wat als er een keer geen verbinding mogelijk is? 
  • Schaalbaarheid: prachtig buzzword, maar wat heb jij nodig om je data en accounts te beheren? 
  • Gemak: je denkt dat alles voor je gedaan wordt, maar hoe zit het nu echt met back-ups? Automatische back-ups zijn zelden standaard geregeld, ook al denken veel mensen van wel. 

 En vergeet ook niet: 

  • Beveiliging: de plek waar  (een lokale kopie van) jouw data staat vraagt om beveiliging. En hoe zit het met de weg naar jouw data? 
  • Verlies: als je een automatische synchronisatie tussen jouw laptop en cloud hebt dan is ‘weg’ aan jouw kant ook ‘weg’ in de cloud. Dat wordt nog wel eens vergeten. 
  •  Snelheid: een minder goed georganiseerde provider of een te kleine verbinding met het web kan voor irritaties zorgen 
  • Wetgeving: Hoe zit het met AVG? Mag die data wel bij die Amerikaanse provider staan?

Geen zorgen, alles is al voorbereid

Bij CoDesk nemen we alle zorgen voor je weg: snelheid, beveiliging, verbinding en back-up is standaard wel én goed geregeld.  AVG-proof!

Ook over de vorm hebben we al nagedacht. En als we voor jouw vraag nog geen antwoord hebben, dan denken we graag met je mee.  

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op:
CoDesk smart cloud storage

Alleen opslaan is geen kunst

Voor het opslaan van data hebben we meerdere opties. Maar dat is doorgaans maar een deel van de vraag. Wat je er mee doet of zou willen doen, dat is de vraag.

Wij realiseren voor onze klanten zaken als datawarehouses (samenbrengen van data uit meerdere bronnen voor analyse en rapportages), integraties tussen de data van verschillende applicaties en het bewaken van specifieke dingen in die data.

Maar we zorgen ook via standaard CoDesk-opties dat alles klaarstaat voor klanten om direct te kunnen schakelen bij een nieuwe vraag.
Op basis van vragen die vaker voorkomen maken we dan weer standaard opties, zoals CoDrive en de Postbus.
En op basis van die opties kunnen we weer sneller maatwerk leveren.

Save data at CoDesk and relax

Geen geheimen

Wij leveren al meer dan 10 jaar cloudoplossingen. We kennen het klappen van de zweep. De dingen waar je echt over na moet denken met ‘cloud’, hebben we voor je op een rij gezet in een whitepaper.  

Lezen helpt je zeker bij een goede, doordachte overstap naar de cloud, zonder vervelende problemen achteraf. Download hem HIER 

CoDesk is ISO 27001 gecertificeerd

Eerst denken, dan doen 

De basis hebben we dus al voor je klaar staan. Dat geeft ons tijd om met jou na te denken over wat er eventueel nog meer nodig is.  

Zijn de lokale devices bijvoorbeeld goed ingericht? Hoe zit het met autorisatie? Moet je voldoen aan een bepaalde certificering? Gebruik je voldoende maatregelen om de veiligheid van lokaal bewaarde data te waarborgen? Jouw gegevens veilig opslaan is dus nog niet 1-2-3 geregeld.  Het gaat om het hele plaatje.

Integratie van applicaties 

Een ander, niet onbelangrijk, punt is de integratie en uitwisseling van data tussen jouw applicaties. Dat is lokaal vaak eenvoudig te regelen. Staat je data in de cloud is dat net even wat lastiger. Wij hebben de tools om jouw werk makkelijker te maken. 

P.S. Een andere vraag? Een kop koffie kan altijd 

Als je na het lezen nog (andere) vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen. Een (virtuele) kop koffie is snel gepland. De koffie regelen wij en het gesprek is geheel vrijblijvend. Maar dat spreek wat ons betreft voor zich.

Wie zijn wij?

Wij zijn CoDeskEen club mensen met liefde voor het IT-vak en omgekeerd een hekel aan slecht geregelde IT en handwerk. IT kan zoveel slimmer en vooral makkelijker.   

We hebben daarom kant-en-klare oplossingen voor jouw werkplekautomatisering. Van Microsoft 365, beveiliging, uitgebreide back-ups, opslag , telefonie en niet in de laatste plaats eenvoudige integraties van jouw specifieke toepassingen 

CoDesk logo

Even vrijblijvend sparren over de opties?

Vul je gegevens in en we bellen je!

Te hoge kosten?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je ICT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand. En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

Wij doen het anders

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties. We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Is jouw ICT niet flexibel (genoeg)?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Is jouw ICT verouderd?

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Niet up-to-date = risico

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen.

Gratis upgraden

Geen catch! Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Is jouw werkplek wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Jouw zorgen de deur uit

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag over ICT?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!