Nieuwe werkplek inrichten – ICT-Irritatie #1

door | 17 maart 2022

Nieuwe werkplek inrichten duurt lang

Waarom duurt dat zo lang?

Herken je dat? Een nieuwe medewerker komt over 30 minuten binnen en je moet nog haar nieuwe werkplek inrichten. 

Dan maar even improviseren op de eerste dag. Je moet die nieuwe collega toch eerst met het team kennis laten maken, er moeten nog documenten getekend worden en natuurlijk is er nog een rondleiding. Daar komen we die eerste dag wel mee door en eventueel moet een andere collega het morgen maar even fixen.

 

Eerlijk is eerlijk

Nu kan dit natuurlijk een keertje gebeuren. Als we eerlijk zijn hoor je dit soort verhalen net iets te vaak. Een nieuwe werkplek inrichten is echter iets te belangrijk om niet te doen. Maar ja, het is geen leuk werk (tenzij ICT echt je vak is) en stel je het uit. Windows stelt meteen al lastige vragen waar je niet op zit te wachten en dan moet je nog bedenken welke applicaties er allemaal moeten worden geïnstalleerd. En bij welke bestanden moet hij/zij kunnen of juist niet?  En dan vergeet je vaak ook nog wel iets.
Eigenlijk moet je ook nog aan beveiliging denken, maar je kwam al tijd te kort, dus dan maar Windows out-of-the-box met alle gratis troep er op. Kortom, het is gedoe en irritant.

Gelooft je nog in sprookjes?

Kan dat niet simpeler? Het zal toch wel? Genoeg IT-mannetjes die het beweren, maar als het dan zover is, blijkt het opnieuw gedoe. Of niet te betalen zo duur. Dan toch maar beter de irritaties voor lief nemen … ?

Toch is er nog hoop

Ook voor de IT-gefrustreerden onder ons is er nog hoop. ? Want wil je snel jouw werkplek (of die van een nieuwe medewerker) ingericht hebben met de juiste rechten, beveiliging, applicaties en toegang tot de juiste bestanden? En dat binnen een uur als het moet? Betaalbaar? Ja, dat kan! Echt, er is echt nog hoop!  

Uitproberen hoe het werkt

Wij hebben de oplossing klaar staan. Die werkt voor de kleinste bedrijven en doet wat normaal alleen grote bedrijven zich kunnen veroorloven.

We horen weleens dat onze beloftes te mooi zijn om waar te zijn. Want waarom doen anderen het dan niet net zoals als jullie? Die vraag krijgen we weleens. En om eerlijk te zijn, vragen wij ons dat ook weleens af.

CoDesk voor versnelling van uw business

Om te laten zien hoe het werkt hebben we daarom een proefomgeving klaar staan. Of nog beter: we richten een gratis proefomgeving voor je in, geheel naar jouw wensen. Dan kan je zien of we het sprookje hierboven waar kunnen maken voor jouw bedrijf of organisatie.  Dus dat je precies die werkplek aan medewerkers kunt bieden waar ze hun werk mee kunnen doen. Zonder allerlei toetsers en bellen van de fabrikant van de laptop, al die zogenaamd gratis aanbiedingen waar je nooit meer van afkomt of andere (Microsoft) ‘oplossingen’ waar niemand op zit te wachten.

IT-beleid ‘as a service’

Onze manier van inrichten heeft ook oog voor beveiliging en privacy en vormt daarmee een kant-en-klaar IT-beleid ten aanzien van de werkplekken. Dat krijg je standaard er bij en daarmee is niet alleen de medewerker blij maar ook de auditor / accountant.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om contact op te nemen of je aan te melden voor een gratis proefomgeving.

En als je nou denkt: maar bij ons is het toch anders…. We houden wel van een uitdaging, dus kom maar door.

Er is altijd meer te vertellen dan wat er op deze pagina past en er zijn vast nog vragen van jouw kant.  Bij een kop koffie is dat snel besproken.

Dus aarzel niet en boek een kopje koffie. Kost je hoogstens een beetje van je tijd en je zit nergens aan vast.

Meest recente artikelen

Stemmetjes in je hoofd – ICT-irritatie #3

Weer die stemmetjes in je hoofd Alsof je je irritante collega weer hoort met die dingen die nog moeten, waar je echt geen zin in hebt. Waarvan je maar zegt dat ze (nu) niet belangrijk zijn, ook al weet je dat dat niet waar is …! Het is stiekem wel belangrijk. Maar het...

SPAM – ICT-irritatie #2

Weg met die troep SPAM is er in vele vormen. Bijvoorbeeld die met schreeuwende onderwerpen dat je een flink bedrag hebt gewonnen, met cyrillisch schrift of waarschuwingen dat je creditcard verloopt met een vage link er in. Dit worden wel phishing en/of malware mails...

Werken in de cloud = toch meer beheer dan verwacht

De aanname Een Windows computer met daarop Microsoft Office is voor meer dan 80% van de bedrijven de dagelijkse standaard. Binnen Office en dan met name Office365 zie je steeds meer de integratie met de cloudservices van Microsoft. De opslag van je documenten in...