Terug naar CoDesk homepage
Link naar het CoDesk webmail portaal
Link naar het CoDesk CoDrive portaal
Link naar het CoDesktop  WebAccess portaal
Link naar het CoDesk SSPR portaal
Voor alle vragen over modern workplaces, remote werken, veilig thuiswerken en cloud

Werkplekbeheer: the proof of the pudding is in the eating

door | 12 oktober 2021

The proof of the pudding

CoDesk is sinds deze maand een multinational met een vestiging op Curaçao. Ja, echt waar, en wel hierom.

Terug naar het stenen tijdperk

Collega Raymond emigreerde in juni van dit jaar naar dat prachtige eiland in de Antillen en een baan daar was snel gevonden. Helaas betekende dat afscheid nemen van CoDesk en voor CoDesk afscheid nemen van Raymond.

Eenmaal daar aan de slag kon Raymond zijn draai niet vinden bij zijn nieuwe werkgever. Dat is ook een IT-bedrijf, maar alles was bij CoDesk 1 klik kost, kostte daar 2 uur werk. Per klant hadden ze een compleet andere oplossing, dus je zoekt je rot. Voor leuk ontwikkelwerk blijft er dan geen tijd over.
Nogal prehistorisch en eigenlijk vonden ze dat daar ook wel prima, de uurtjes worden toch wel betaald door de klanten.

De frustratie liep zo hoog op dat Raymond zijn proeftijd niet afgemaakt heeft. Dan maar voor zichzelf beginnen…

Windows NT

7860 km en 6 uur tijdsverschil

Bij CoDesk misten we Raymond met zijn inzet en vrolijkheid. Ook veel klanten vonden zijn vertrek erg balen. Dus toen we hoorden dat hij voor zichzelf ging beginnen, begon het toch te kriebelen. Is er niet iets te regelen?? Er is een natuurlijk tijdsverschil van 6 uur en hij zit 7860 km verderop… hoe giet je dat in het vat?

Flexibiliteit wint

Eigenlijk was de beslissing snel genomen. Raymond werkt weer voor CoDesk en zorgt door het tijdverschil voor mogelijkheden voor extra openingstijden van de servicedesk. Daarbij pakt hij veel updates op, want die moet je toch na (Nederlandse) werktijd uitvoeren. Verder pakt hij zaken op met klanten die iets meer voorbereiding of aandacht nodig hebben. En dan blijft er nog de tijd om leuk ontwikkelwerk te doen. Zonder reistijd werken scheelt natuurlijk ook al een jas. Maar die had je op Curaçao toch al niet nodig.

Werkplek inrichten op afstand?

Maar hoe hebben we dat dan gedaan met zijn werkplek verzorgen? Nou… niet eigenlijk.

Raymond gebruikt zijn eigen notebook, waar echt niks op hoeft te worden geïnstalleerd. Alles wat hij nodig heeft zit achter één keer inloggen, in een werkomgeving waar alle toeters en bellen al klaar staan!
Voor telefonie gebruikt hij Groundwire als softphone in afwachting van de levering van zijn zelf bestelde Yealink-toestel. En als die er is, dan is het aansluiten op internet, 5 minuten wachten en alles staat klaar.
Samenwerken en meekijken met elkaar zit standaard in onze oplossing ingebakken en voor face-to-face werkoverleg gebruiken we Jitsi.

Werkplek Raymond op Curacao

Het recept van de pudding

Waarom kunnen wij wel zo snel een werkplek fixen en hoor je elders vaak dat een werkplek regelen soms wel weken kan duren? Dat zit echt in de manier van denken én doen, samen met héél veel ervaring met automatisering van logistieke processen. Bij alles moet je proberen jezelf en randvoorwaarden overbodig te maken. Dat is de toch het recept om intelligent lui te zijn.

The pudding is fine

Conclusie: de pudding is geproefd en smaakt top. Alleen de koffie… die moet Raymond even zelf zetten daar.

Wil jij nou zelf ook zo snel medewerkers in staat stellen om zich te kunnen focussen op werk, bel ons dan! Dikke kans dat je Raymond zelf kan vragen hoe het werken zo bevalt.

Er is altijd meer te vertellen dan wat er op deze pagina past en er zijn vast nog vragen van jouw kant.  Bij een kop koffie is dat snel besproken.
Via onderstaande knop regel je snel een kop koffie. Geheel vrijblijvend. Maar dat spreekt wat ons betreft voor zich.

Meest recente artikelen

Werken in de cloud = toch meer beheer dan verwacht

De aanname Een Windows computer met daarop Microsoft Office is voor meer dan 80% van de bedrijven de dagelijkse standaard. Binnen Office en dan met name Office365 zie je steeds meer de integratie met de cloudservices van Microsoft. De opslag van je documenten in...

Postbus: online dossier en bestanden delen

  Het gemak van online bestanden delen Er wordt veel gevraagd naar een gemakkelijke manier om bestanden met relaties te delen. In veel gevallen komt die vraag weer voort uit hindernissen bij het delen van grote bestanden. Dat is vaak lastig via e-mail. En met de AVG...

Online Office in Codrive

  Eenvoudig online Office toepassingen gebruiken Voor klanten die medewerkers hebben die wél online documenten moeten kunnen bewerken, maar waar het toekennen van een complete online werkplek te veel is, hebben we nu een online Office functie beschikbaar. Daarmee...

Als wolken aan de lucht

Cloud is voortdurend in ontwikkeling De cloud begon, net als het internet, heel klein. In 2006 begon de term ‘cloud’ populair te worden doordat Google en Amazon de term cloud computing actief gingen gebruiken rondom hun toepassingen, ook al was niet voor iedereen...