Stemmetjes in je hoofd – ICT-irritatie #3

door | 19 mei 2022

No more SPAM

Weer die stemmetjes in je hoofd

Alsof je je irritante collega weer hoort met die dingen die nog moeten, waar je echt geen zin in hebt. Waarvan je maar zegt dat ze (nu) niet belangrijk zijn, ook al weet je dat dat niet waar is …!

Het is stiekem wel belangrijk. Maar het kost tijd. En geld waarschijnlijk ook. Die tijd heb je zeker niet en geld uitgeven aan iets wat niet leuk is…. Grrrrr!

Je herkent dit vast wel

Een paar voorbeelden van de stemmetjes in je hoofd als het over ICT gaat:

  • Is de beveiliging van mijn data en systemen nou wel of niet in orde? Daar moet ik nu toch een keer iemand naar laten kijken, maar heb zó geen idee bij wie ik daarvoor moet zijn?
  • Betalen we niet veel te veel aan al die verschillende licenties voor de toeters en bellen op onze systemen. Gebruiken we die eigenlijk wel? En wie dan? Dat moet ook eens door iemand laten uitzoeken.
  • Weer dat gezeur over dat thuiswerken! Hoe regel ik het nou met mijn ICT zodat mensen wel op afstand kunnen werken zonder dat het versturen van een mailtje vergelijkbaar wordt met het kraken van een kluis?
  • *Scheise* als ik het nou wel goed had (laten) inrichten, dan had ik nu niet die vervelende en vooral ingewikkelde vragen van de accountant gehad over hoe we werken en met data omgaan.

Rijden zonder rijbewijs en APK

Voor iets wat net zo basaal is als ICT, is het doorgaans beter geregeld. Neem autorijden. Voor het mogen rijden in een auto is alles wel goed geregeld.
Iedereen moet bijvoorbeeld eerst een rijbewijs hebben, dus overleggen over hoe dingen moeten lopen (eh….rijden) is niet nodig. Dat is bij wet geregeld en  iedereen kent na de verplichte scholing de regels wel.

Vervolgens mag je zonder vooraf goedgekeurde en daarna periodiek gekeurde auto niet de weg op. En terecht, want je zult maar door je remmen schieten of een klapband krijgen terwijl er net een groepje fietsende schoolkinderen op je afkomt.

Niet dat een rijbewijs en een APK-keuring nou alles voorkomen, want er vinden nog steeds ongelukken plaats. Alleen wel veel minder dan wanneer we dat systeem niet zouden hebben!

No clue about DNS

Hoe zit dat met ICT-systemen?

Eigenlijk zou het met ICT en de gebruikers net zo moeten zijn.

Bijvoorbeeld: wanneer je data van anderen beheert op je systeem, dan moet je systeem aan bepaalde basiseisen voldoen. En jij als gebruiker moet eerst leren hoe het werkt op zo’n systeem en wat de spelregels zijn. Is dat niet het geval, dan mag je geen data van derden daarop bewaren, bewerken of tonen.

Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Heb je onvoldoende kennis van zaken, dan ben je makkelijker te hacken, laat je vaker data staan op plekken waar dat toch niet veilig genoeg is en bent je ook niet bewust van de impact van data in handen van de verkeerde mensen.

Op de weg worden we in de gaten gehouden door diverse diensten zoals de Politie en Rijkswaterstaat. Niet leuk, maar wel nuttig. Maar met ICT heb je zulke instanties niet die de boel in de gaten houden volgens duidelijke kaders, met periodieke controles en boetes als je het fout doet. Of toch wel? 

Lets talk money

De tijd verandert

Langzaam is er toch wat aan het veranderen. Het zijn niet alleen meer stemmetjes in je hoofd. We hebben tegenwoordig een ACM die de AVG moet handhaven en accountants gaan steeds meer dingen over jouw automatisering vragen. Geheel terecht als je het ons vraagt, want wij durven de stelling wel aan dat er het nodige aan data op je systemen te vinden is, waar anderen blij van zouden worden. Zonder dat jij je daar heel bewust van bent!
Die vragen gaan voor een deel over dezelfde zaken als waar je ook mee te maken krijgt met bijvoorbeeld een ISO27001 of NEN7510 certificering.
Certificeringen waar steeds vaker naar gevraagd wordt. “Heb je die niet, dan wordt je niet onze leverancier!”. Dus aan alle kanten sluit het net zich, je moet je laten scholen (zoals met een rijbewijs) en je moet je systemen periodiek laten checken (zoals met een APK).

Andersom wordt er in toenemende mate uitgegaan van een zorgplicht van ICT-bedrijven jegens hun klanten. Ook die ontwikkeling leidt tot het strakker aantrekken van de teugels. Want als jij je als klant niet inspant om jouw steentje bij te dragen aan cybersecurity, dan kan het in extreme gevallen voor de leverancier reden zijn om afscheid te nemen als er reputatieschade dreigt. Maar eerder zal er risicopremie op jouw inkoopprijs gezet worden, maar dan betaal je gewoon je eigen nalatigheid. Dat is gewoon zonde van het geld, toch? 

Keurmerk voor ICT

Er is geen algemene, verplichte toets voor ICT-middelen zoals de APK-keuring van je auto waarvoor een minister eindverantwoordelijk is.
Wel zijn er binnen branches soms verplicht certificeringen, zoals je met NEN7510 in de zorg wel ziet. Door de AVG wordt aantonen dan je veilig werkt ook steeds belangrijker, dus je ziet ook steeds vaker de vraag naar een ISO27001-certificering. Daarnaast stellen accountants (of auditors) steeds vaker vragen hierover. Wij verwachten dat deze ontwikkelingen steeds sneller zullen gaan en daar moet je dus op anticiperen.

Gratis tip

Hoe zorg je nou dat je snel en in 1 keer voor zowel theorie, speciale verrichtingen én je praktische examen slaagt (om in rijbewijs-termen te blijven)?
Door een ICT-partner voor je kantoorautomatisering te vinden die, naast de gevraagde functionaliteit te bieden, je kan uitleggen waarom en hoe zijn manier van werken met een simpele druk op de knop de vragen van je accountant / auditor kan beantwoorden.
Want als jouw leverancier dat kan (zonder uurtjes te schrijven!), mag je ervan uitgaan dat je je zaken goed geregeld hebt. Bij de garage hoef je immers ook niet te betalen voor uitleg over hoe ze APK-keurmeester geworden zijn en blijven?

En ja, bij ons is dat zo geregeld. En we vinden die ‘lastige’ vragen nog leuk ook. We maken er een sport van alles van te voren al aan te kunnen leveren aan jouw accountant of auditor met zo min mogelijk vragen terug.

Meer weten? We vertellen je er graag meer over. Ben jij af van die stemmetjes in je hoofd.

 

 

 

Er is altijd meer te vertellen dan wat er op deze pagina past en er zijn vast nog vragen van jouw kant.  Bij een kop koffie is dat snel besproken.

Wil je liever nog niet met een sales in gesprek maar eerst antwoord op je IT-vragen? Dat kan. Plan dan een gesprek met Ben. Hij heeft IT-antwoorden. 

Meest recente artikelen

Ongevraagde updates – ICT irritatie #6

Aaargh... weer nieuwe updates Van Windows, Office, je boekhoudsysteem, anti-virus software of wat dan ook. Allemaal willen ze je aandacht en bijna altijd op ongewenste momenten. Nog erger is het als diezelfde software voor jou besluit dat je PC opnieuw moet worden...

Wat mag een online werkplek kosten?

Wat kost dat nou... zo'n werkplek? We zien dat bezoekers van onze site bijzonder geïnteresseerd zijn in de vraag: wat mag een online werkplek kosten. Of wellicht beter: de kosten van het beheer van een werkplek. De vraag is makkelijk gesteld, maar het antwoord is iets...

Kat in de zak – ICT irritatie #5

ICT en kantoorautomatisering: een kat in de zak Wat dus echt irritant is met de ICT is dat het ‘gewoon’ moet werken, zo ingewikkeld niet zou moeten zijn, terwijl je leverancier meteen een contract voor meerdere jaren wil afsluiten en je zelf eigenlijk geen idee hebt...

SPAM – ICT-irritatie #2

Weg met die troep SPAM is er in vele vormen. Bijvoorbeeld die met schreeuwende onderwerpen dat je een flink bedrag hebt gewonnen, met cyrillisch schrift of waarschuwingen dat je creditcard verloopt met een vage link er in. Dit worden wel phishing en/of malware mails...

Te duur?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je IT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand.

En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Niet flexibel?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Verouderde IT

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen. Geen catch!

Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!