Cloud 1.0 en verder

De ene ‘cloud’ is de andere niet. Ook de cloud als concept ontwikkelt zich en kent verschillende vormen. CoDesk onderscheidt 4 smaken:

In den beginne: 0.0

20 jaar geleden werden er overal PC’s neergezet in kantoren. Overal werd (voornamelijk) Windows geïnstalleerd met alle applicaties die een gebruiker nodig had. Gedeelde documenten werden op een server gezet (doorgaans een zwaar uitgevoerde PC die vaak ergens in een bezemhok belandde).

Cloud 1.0

Ondertussen is internet gemeengoed en halen we steeds meer functies uit de ‘cloud’. Cloud 1.0 is dan een mix van software die op lokale computers draait en in de cloud. Eigenlijk is er niet zoveel verschil met de 0.0-situatie, als scheelt het vaak wel in investeringen vooraf en is er meer flexibiliteit.

Cloud 2.0

Bij Cloud 2.0 is een onderneming overgestapt op alle applicaties in de cloud. Voor elke applicatie is een aparte login nodig. Gegevensuitwisseling tussen applicaties is ‘handwerk’ en er moet op de lokale computer nog van alles geïnstalleerd worden om data te combineren en verwerken.

Cloud 3.0

Via Cloud 3.0 wordt het al een stuk eenvoudiger voor eindgebruikers, want er is nog maar 1 login voor alle applicaties. Gegevensuitwisseling tussen applicaties is nog wel handwerk. De rest is grotendeels gelijk aan 2.0

Cloud 4.0

Met Cloud 4.0 wordt alles aan elkaar geknoopt. Via 1 login vliegen de orders in uw verkoopsysteem automatisch naar in het boekhoudpakket en uw magazijnsoftware. Eigenlijk volstaat voor iedere medewerker een browser om zijn of haar werk te doen.

De cloud paradox

Cloud 4.0 klinkt als een walhalla, maar hier komt de ‘cloud paradox’ om de hoek kijken. Hoe verder je komt, hoe complexer het wordt. Hoe meer je zaken samenbrengt, des te zwaarder worden de eisen aan de beveiliging. Want werken met maar 1 wachtwoord is handig, totdat de verkeerde personen dat wachtwoorden hebben. Als dan ook alles gekoppeld zit aan elkaar, dan is de schade ook snel veel groter dan bij geïsoleerde systemen. En dat terwijl de cloud nou juist zaken simpeler moest maken!!

Kortom, daar hen je de juiste hulp bij nodig! In welke fase zit jouw organisatie en wat is je grootste uitdaging? Dit zijn namelijk exact de uitdagingen die we graag samen met je aangaan.

Wil jij ook hulp bij de reis naar cloud (4.0)? Wij staan voor je klaar

Te duur?

Je bent niet alleen als je het gevoel hebt dat je IT te duur is. Want je krijgt voor ieder klein dingetje een factuur: Office, een tooltje hier, tooltje daar, licenties, servers, internet, etc. Het telt snel op en varieert sterk per maand.

En het is niet altijd even duidelijk waar je nu precies voor betaalt, maar je wilt het risico niet lopen dat er iets omvalt, dus dan toch maar betalen.

CoDesk is transparant in wat alles kost. En vooral ook dat je vooraf weet waar je wel en niet voor betaalt. Zelf houden we ook niet van verrassingen en onduidelijkheden. We bieden een heel pallet aan diverse werkplekken: voor de medewerker die alleen een formulier moet kunnen invullen of online e-mail moet kunnen gebruiken tot een plek waar volledig secure de zwaarste applicaties moeten kunnen draaien.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de kosten voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking.

Gratis advies

Niet flexibel?

Wil je een simpele aanpassing en krijg je te horen dat het niet kan? Wordt iedere wens voor verandering geblokkeerd omdat je systeem verouderd is? Of is het je huidige leverancier die maar één manier van werken heeft en dat is zíjn manier van werken? En alleen voor veel geld kan het anders?

CoDesk biedt een volledig flexibele opzet met migraties zonder set-upkosten. Daarna is het mix & match uit al onze diensten. Van de simpelste mailbox op je telefoon tot een high-end eigen infrastructuur met alles er op en er aan.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden. Je zit nergens aan vast, je kan per maand schakelen tussen de verschillende opties, dus je bent volledig flexibel in kosten én opties.

We hebben de verschillende opties met alle kenmerken zoals de soorten werkplekken voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de hele vergelijking. 

Gratis advies

Verouderde IT

Leeftijd komt met beperkingen. En die beperkingen – zeker in IT – zitten je in de weg. Bijvoorbeeld je provider die je forceert om tegen betaling naar een andere server te gaan. Of je software die meldingen geeft end-of-life te zijn, terwijl upgraden niet zomaar kan, je data raakt en je IT-leverancier er al gretig een fikse offerte voor heeft neergelegd.

Kortom, aIs jouw IT-omgeving niet meer up-to-date is, dan beperkt je dat in je mogelijkheden en het is ook nog eens een beveiligingsrisico. Tijd om er wat aan te doen!

Bij CoDesk hebben we alles al klaar staan om jouw omgeving weer helemaal bij de tijd te brengen. En dat kost je nog niks ook. Sterker nog: je mag het eerst gratis proberen. Geen catch!

Je zit dus nergens aan vast, je kan zonder risico's testen en daarna per maand schakelen tussen de verschillende opties. Je bent volledig flexibel in kosten én opties. En heel belangrijk: wij houden jouw omgeving ook altijd up-to-date.

Gratis advies

Wel of niet veilig?

Lastig om zelf te bepalen in een wereld waar de dingen zo snel veranderen. Niet alleen qua techniek, maar ook op het gebied van wetgeving.

Gelukkig hoef je ook niet zelf te doen. CoDesk bouwt haar diensten op basis van haar ISO27001 certificering en met oog voor de zaken die bedrijven geregeld moeten hebben qua ICT. Denk aan waarborgen ten aanzien van de AVG en bewaartermijnen voor de fiscus. Maar denk ook aan anti-malware bescherming, back-up strategieën en monitoring. Alles zit er eigenlijk al in. 

Dat scheelt jou weer kopzorgen. Hoef je je alleen nog maar bezig te houden met hoe je wil werken

Gratis advies

Andere vraag?

Heb je een andere vraag of wil je concreet advies over een onderwerp? We gaan graag even met je zitten om te kijken wat we voor je kunnen doen. We zijn sowieso fan van leuke maatwerkoplossingen (waar we dan graag weer een standaard voor verzinnen) en tijdens een bak koffie borrelen vaak de best ideën op.

Kost je niks, kan veel opleveren!