CoSelfservice

Of bel je liever een helpdesk?

Have-you-tried-Mug

Het kan sneller met self service oplossingen zoals SSPR (Self Service Password Reset) en ITM (IT Management).

Alles om maar te zorgen dat jij aan het werk blijft zonder duimen te moeten draaien!   

Maar 1 procent omzet uit eenmalig werk. Wij doen niet aan uurtje factuurtje

Géén uurtje – factuurtje

Slechts 1% van de omzet van CoDesk komt voort uit eenmalig werk. De rest, dus 99%, komt voort uit maandelijks terugkerende inkomsten. Inkomsten die alleen  dalen of stijgen doordat klanten per maand meer of minder diensten afnemen.  CoDesk levert haar diensten dus een met extreme voorspelbaarheid.

Always in control

Het is onze sport om te zorgen dat jij ons niet hoeft te bellen. Althans, niet voor standaard beheerklusjes. Dat regelen we door jou de ‘controls’ te geven. Dat is standaard binnen de CoDesk-omgeving geregeld. ITM (IT Management) is dé oplossing waarmee meer dan 80% van alle zaken waar je elders de helpdesk voor moet bellen, zelf kunt regelen.

Maar wat als je jezelf buiten gesloten hebt? Dan hebben we SSPR voor je!

N.b. voor koffie mag u natuurlijk altijd bellen

CoDesk self service tools

ITM mét MAYO

Onze module om klanten een prettige vorm van zelfredzaamheid te geven heet ITM en die komt met een hoop MAYO (MAnage Your Own).

Wat onze klanten zelf regelen –zonder enige ICT-kennis– zijn bijvoorbeeld deze taken:

 • gebruikers aanmaken / weghalen
 • wachtwoorden resetten
 • applicaties uitdelen /intrekken
 • mailboxen aanmaken / aanpassen / intrekken
 • distributiegroepen beheren
 • shares aanmaken / uitdelen / intrekken
 • remote werken toestaan / verhinderen
 • storage vergroten
 • sessies uitloggen
 • hangende applicaties herstarten
 • meekijken met sessies van collega’s voor ondersteuning
 • rapportages over gebruik / verbruik opvragen
 • huisstijl instellen
 • monitoring bekijken
 • eigen servers beheren

Dit is maar een klein overzicht. Voor klanten met specifieke wensen maken we specifieke aanpassingen in ITM. Zonder behoefte aan ICT kennis of extra rechten kunnen ze zo zelf doen wat ze moeten doen.

Wil jij ook meer 'in control' zijn? Dat kan!

Helpdesk? Niet nodig!

ITM is heel gebruiksvriendelijk. Ik werk er heel veel mee en het scheelt me enorm veel tijd. Als er bijvoorbeeld een applicatie vastloopt, heb ik via een harde resetknop in een paar seconden die medewerker weer aan de gang. Je hoeft niet te bellen, niks!

Marloes Wessels

Verantwoordelijk voor ICT en back-office, Technical Valley

Hoe doen jullie dat dan?

Mensen die bij CoDesk op kantoor komen valt vaak wat op: de telefoon van de servicedesk gaat niet of nauwelijks. Hoe wij zorgen voor die rust aan de telefoon van onze servicedesk? Dat rust op 3 pijlers.

Ten eerste maken we alles op basis van vaste afspraken zoals naamconventies. En met vaste formats kan je makkelijk programmeren.

Als tweede pijler maken we doorlopend een top 10 van de meeste gestelde vragen en zijn we scherp op alarmen vanuit de monitoring. We kijken steeds wat we daar aan kunnen automatiseren om een verzoek of alarm te voorkomen.
Eenmaal geautomatiseerd brengen we een taak terug naar 1 knop. Die zetten we in ITM en die testen we dan intern. Daarna publiceren we knop voor alle klanten.
De top 10 verandert daardoor (want minder verzoeken) en het spel begint weer opnieuw.

En als derde: we zijn snel met reageren op tickets die mensen per e-mail indienen. En dan weten ze dat bellen niet per sé sneller is.
Niet gestoord door telefoon kan je je weer beter focussen op het ontwikkelen van nieuwe self service onderdelen. En daarmee is de (PDCA-)cirkel dan weer rond.

CoDesk Plan Do Check Act

Voorbeeld: zelf je wachtwoord kunnen resetten

Dit is één van de handige opties van CoDesk om medewerkers van jouw organisatie in staat te stellen hun wachtwoord op een veilige manier zelf te resetten. Zonder tussenkomst van een helpdesk!

E-mailadres invullen, reageren op SMS. Even wachten op de controlevraag en daarna krijg je een nieuw wachtwoord. Hoe simpel is dat?